Sagaidāmā iedarbība:
- Antioksidatīva;
- Pretnovecošanās.
Produkts satur īpaši spēcīgu antioksidantu kombināciju – resveratrolu, kopā ar vīnogu sēklu un olīvu augļu polifenoliem.
Resveratrols – dabas vielu antioksidants, kurš vislielākā koncentrācijā ir sarkanajās vīnogās un tās produktos (vīns un sula). Resveratrolu augi sintezē kā dabisku aizsargreakciju pret ārējiem kaitīgiem faktoriem (vīrusiem, sēnītēm, baktērijām) vai ultravioleto starojumu. Resveratrolam, kā spēcīgam antioksidantam, piemīt spēja neitralizēt organismā izveidojušos brīvos radikālus, kuri paātrina novecošanos un var veidot vidi dažādu slimību attīstībai.
Arī vīnogu sēklu un olīvu augļu polifenoli ir spēcīgi antioksidanti, kas aizsargā šūnas no oksidatīviem bojājumiem.
Oksidatīvais stress un paaugstināta oksidatīvā stresa izraisīts hronisks iekaisums ir daudzu hronisku slimību cēlonis. Bagātinot savu uzturu ar augu izcelsmes antioksidantiem, tiek nodrošinātas vairākas labvēlīgas ietekmes uz veselību.